Samiske bedrifter skal bli sterkere
Mange små bedrifter med én person i Sapmi. (Illustrasjonsfoto)

Samiske bedrifter skal bli sterkere

Forbereder nye samlinger for samiske bedrifter.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.05.2018 01:35

15 samiske bedrifter har deltatt på den første fagsamling i regi av Sametinget, en satsing med fokus på selvtillit, identitet og samarbeid. 

I mai og juni blir det arrangert nye fagsamlinger som er åpen for gamle og nye deltakere.

--Vi småbedrifter sitter alene i hver vår bygd, for oss er det viktig med fagsamlinger hvor vi får praktiske råd og møter andre i samme situasjon. Derfor er Sametingets nye satsing midt i blinken for oss. Det sier Ove Stødle som driver et håndverksverksted i Indre Billefjord i Porsanger, ifølge en pressemelding fra Hermetikken Næringshage. 

--Hovedmålet med fagdagene er å synliggjøre samiske bedrifter og oppfordre til samarbeid, samt å etablere nye relasjoner. Vi legger opp til spennende diskusjoner og gir en plattform hvor en kan dele erfaringer med hverandre. Det sier Kirsten Østby i Sametinget som leder disse fagdagene.

Ove Stødle har drevet bedriften sin i tre år, og har et eget verksted der han lager smykker, øredobber, kniver av horn og tre osv. Han henter mesteparten av materialene i naturen, hovedsakelig tre og horn. Stødle sitter mye for seg selv og jobber. Det er han ikke alene om. Der mange små enmannsbedrifter i Sapmi som driver bedriften sin over samme lest som han. Stødle meldte seg på fagsamlingen for å få innspill på hvordan han kunne bli mer tydelig på sin merkevare for å nå de kundene han vil ha. For ham var foredrag og diskusjoner om identitet særlig interessant.

Andre samling er 31. mai på Sametinget i Karasjok, og der er det enda ledige plasser. Den 19. juni går den tredje og siste samlingen i Tana/Nesseby kommune. I Karasjok er tema «Identitet og merkevare» og i Tana/Nesseby er tema «Samarbeid og merkevare».


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS