Alle hentet ut av rasområdet
Fra evakueringen. Hammerfestingen.no

Alle hentet ut av rasområdet

Lørdag 17. mars klokken 00:48 meldte Finnmark politidistrikt at alle seks personene og en hund var i sikkerhet.
E69
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.03.2018 08:00
Sist oppdatert : 17.03.2018 08:45

lørdag kl. 00:48
Alle seks personene og en hund evakuert ut av rasområdet og inn i Skarvbergtunnelen i sikkerhet. Finnmark politidistrikt takker alle som har bidratt i aksjonen.

lørdag kl. 00:20
Politet og brannvesenet starter evakueringen av de seks personene til Skarvbergtunnelen.

fredag kl. 21:55
En brøytebil, to personbiler og en varebil med i alt 6 personer og en hund ble sperret inne mellom flere skred. Det ble først meldt om at biler var tatt av skred, men dette ser ikke ut til å stemme, skriver HRS. Samtlige som er involvert er uskadd.
!foto: hentet fra Hammerfestingen.no--De vet enda ikke hvordan de skal få oss ut. sier en av de som er rasfast, til Hammerfestingen.no
 

fredag kl. 20:55
Nødetatene har rykket ut til snøras ved Skarvbergtunnelen. 
Vegtrafikksentralen fikk melding om raset klokken 19:15. Nødetater fra Nordkapp, Porsanger og Hammerfest rykket ut, men på grunn av skredfare og skred, er det utfordrende for mannskapene å komme fram til området. 

Ressurser er på vei til området, både fra veg og sjøsiden. 

Hovedredningssentralen for Nord-Norge påpeker at det er stor skredfare på E69, og ber folk unngå ferdsel på strekningen. 

Losbåten i Honningsvåg ble kontaktet og vil være framme ved ti-tiden fredag kveld.
Fredag kveld klokken 20:21 anropte Kystradio Nord i Bodø alle båter i Porsanger. Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) ønsket skip til Skarvberget.
Slepebåten «Strilborg» lå i Kåfjord og lettet ankret med kurs for Skarvberget og beregnet ankomst cirka klokken 23. Også redningsskøyta «Odin» er på tur fra Havøysund til området 250 nord for tunnelen. Skipene skal først og fremst lyse opp området for å øke sikkerheten til mannskapene som jobber på land. Det er for høyt og ulent til at personene kan hentes ut sjøveien.
!Mot nord fra Skarvbergtunnelen. Foto: Politiet
Også redningshelikopteret har forsøkt men snø, vind, turbulens og dårlig sikt førte til at de måtte returnere til Banak.

Området nord for Skarvberget er meget rasutsatt både sommer som vinter. Derfor starter arbeidet med å bygge ny tunnel til sommeren som skal stå ferdig i 2021.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS