Bør ikke bruke mobiltelefonen i alpinbakken
Mange barn, de aller fleste ifølge Vegar Andersen, bruker mobiltelefon i bakken i Nordvågen. (Arkivfoto)

Bør ikke bruke mobiltelefonen i alpinbakken

Uhell med mobiltelefonen i alpinbakken blir ikke nødvendigvis dekket av forsikringen.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 01.02.2018 23:30

Godt vintervær har bidratt til at mange har valgt å ta turen til et alpinanlegg for å kjøre på ski i det siste. Mange ender opp med å miste mobilen i skiheisen eller i alpinbakken. Det er lov å være uheldig, men ikke alle mobiltabber i alpinanlegget dekkes av forsikringen.

--Om du mister mobilen mens du er i skiheisen og du ikke finner den igjen, dekkes ikke det av forsikringen. Hverken av reiseforsikringen eller innboforsikringen din. Mange bruker tiden i skiheisen til å sjekke eller legge ut meldinger, men kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier Roy Vetaas, reiseekspert hos Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Vegar Andersen, leder i Nordkapp Alpinklubb, sier til Radio Nordkapp, at nesten alle barna som bruker alpinbakken i Nordvågen er aktive med mobiltelefonen. 

Andersen kan ikke si når alpinbakken i Nordvågen åpner. Det er fortsatt for lite snø, men dugnadsarbeidet pågår slik at befolkningen i Nordkapp skal få et alpintilbud i vinter. 

Hvert eneste år erstattes tusenvis av mobiltelefoner som er blitt borte eller skadet. I 2016 mottok Tryg Forsikring nær 7 000 innmeldte erstatningssaker for mobiltelefon, til en verdi av over 14 millioner kroner.
--Dersom du blir frastjålet mobilen i skianlegget, eller andre er skyld i at den blir skadet, kan en god reiseforsikring hjelpe deg. I tillegg kan en innboforsikring med ekstradekning hjelpe deg om du mister eller skader mobilen etter en uventet hendelse i skibakken, sier Vetaas.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS