Verdde ved kinoene i Honningsvåg og Lakselv
Nordkapp kino- og kultursal planlegger Verdde. (Arkivfoto)

Verdde ved kinoene i Honningsvåg og Lakselv

Kyst og innland møtes til film gjennom Verdde i perioden 3. til 6. februar ved kinoene i Honningsvåg og Lakselv.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 30.01.2018 13:27

Nordkapp kino- og kultursalg, og Lakselv kino samarbeider om et filmprogram i forbindelse med Samefolkets dag 6. februar.

Det er fokus på samisk film, aktuell film fra nordkalotten og film med fokus på nordlige områder. Programmet har fått navnet Verdde og vil inneholde både kort, langfilm og dokumentar for små og store.

På noen av filmene blir det fri inngang for publikum. 

Samarbeidet mellom Nordkapp kino- og kultursalg, og Lakselv kino i forbindelse med Verdde, ble for første gang gjennomført i 2017. 

Kinoene har samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival, Norsk Filminstitutt, språksenteret i Porsanger, samt Antikstore og Perleporten kulturhus som tilbyr konsert med Arvvas.

Variert program 
I årets program vil regissør Ellen Astri Lundby sin ferske film Brennende minner, bli presentert.  Filmen forteller den vanskelige og såre historien om det å være krigsbarn til alle tider. Vi møter seks tidsvitner som ble flyktninger i eget land høsten 1944, og er med på
deres sterke møter med barn i Finnmark og Nord Troms i dag hvor av flere er flyktningbarn. Ellen Astri Lundby vil være tilstede ved Lakselv kino i forbindelse med visningen lørdag 3. februar.

Yvonne Thomassen har med seg sin nye kortfilm Akvarium, en film om den unge gutten Amir som er i ferd med å fryse i hjel i det iskalde vinterværet. Han må søke ly i et hus, noe som fører til et uventet møte mellom fortid og nåtid. Yvonne Thomassen vil være tilstede ved visningen i Honningsvåg lørdag 3. februar. 

Filmen Villmark vises hvor en følger Tove og Torkil under Finnmarksløpet i 2017, verdens nordligste hundesledeløp. Regissør Arthur Arnesen.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS