Mener alle må stille opp mot maritimt søppel
Atle Masmuth Robertsen, Renomar.

Mener alle må stille opp mot maritimt søppel

Maritim forsøpling var tema under Nordkapp Filmfestival, et tema som engasjerer i Nordkapp.
Filmfestivalen
Raymond Elde
Publisert : 20.09.2017 13:38

Marin forsøpling var ett av hovedtemaene under Nordkapp Filmfestival på lørdag. Atle Wasmuth Robertsen fra prosjektet Renomar var én av dem som bidrog under arrangementet. 

--Alle partene må stille opp hvis vi skal få redusert maritim forsøpling. Politikere, næringsliv og privatpersoner må bidra, sier Atle Wasmuth Robertsen til Radio Nordkapp. 

--Det må bli innført et loggsystem i skipsfarten der man skriver ned hva man tar med seg på havet, og at man har med seg like mye tilbake. Kun på denne måten kan vi få ned maritim forsøpling, sier Robertsen. 

--Jeg skjønner at små fiskebåter har liten plass på dekk og vil bruke plassen til fisk og fiskeredskaper, men også her kan man bli mer miljøbevisst. Blant annet med å gi noe tilbake til de fiskerne som kommer på land med fiskeredskaper som ble mistet på havet og som drev spøkelsesfiske, sier Robertsen. 

I Nordkapp har det i sommer og høst vært et stort engasjement rundt maritimt søppel. Det har vært flere strandryddeaksjoner med stort oppmøte blant lokale ildsjeler. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS