For lite samarbeid mellom barnehage og skole
Det er for lite samarbeid mellom barnehage og skole, ifølge forsker. (Illustrasjonsfoto)

For lite samarbeid mellom barnehage og skole

Selv om det er midt i sommerferien er det barn som har klump i magen.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 23.07.2017 03:45

En forsker mener vi kan gjøre noe med at noen seksåringer ikke gleder seg til å begynne på skolen. 

Vi er fortsatt midt i skoleferien. Likevel er det nok allerede mange seksåringer som går rundt med sommerfugler i magen. Noen har bare en tung klump i magen.

Når skoleporten åpnes i august, er det en ny kultur som møter seksåringene. De har hørt mange historier om hvordan det er på skolen, men de færreste vet hva som venter dem. 

Mange barn kunne hatt en tryggere overgang hvis sammenhengen mellom barnehagen og skolen hadde vært mer flytende, mener forskere. I dag er det i altfor stor grad to helt forskjellige verdener.

OECD har nylig gitt ut rapporten «Starting strong» som setter søkelys på at det er nødvendig med en mer smidig overgang mellom barnehage og skole, ifølge Forskning.no. I ny rammeplan for barnehagen som trer i kraft 1. august i år legges det også stor vekt på at overgangen mellom barnehage og skole må bli bedre.

--Det er for lite samarbeid mellom barnehage og skole, og det er lav bevissthet om at overgangen begynner så å si i barnas hode lenge før den faktisk skjer. De kan gå lenge og gru-glede seg. Da blir overgangen så viktig at det vi voksne oppfatter som mindre hendelser kan bli store og betydningsfulle for barna, sier Sølvi Lillejord, direktør for Kunnskapssenteret for utdanning.

Hun og har ledet arbeidet med rapporten.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS