Kystverket kan bidra til forskjønning
Kystverket skal rive «løkta» på Nordvågveien, en sak som ble sendt på høring uten innsigelser.

Kystverket kan bidra til forskjønning

Les e-posten Jan Morten Hansen i Kystverket har sendt ut om «løkta» på Nordvågveien.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 08.04.2021 11:00

Kystverket skal rive «løkta» på Nordvågveien. 

Saken har vært på høring hos Nordkapp kommune og Statsforvalteren for Troms og Finnmark, uten at det kom innsigelser. 

Kommunestyremedlem Lars-Helge Jensen (H) har i en e-post til media gjort oss oppmerksomme på at kommunen fikk 150-årsgave, at Kystverket kunne bidra med forskjønning av området. Etter 2011 har ingen ting skjedd i saken. 

Nå har Kystverket skrevet i en e-post til flere at de kan bidra med forskjønning av «løktasvingen» i forbindelse med at «løkta» skal rives. 

E-posten fra Jan Morten Hansen i Kystverket: 
«Hei dere
Siden spørsmålet har kommet fra mange kanter svarer jeg dere i en felles e-post.

Har fått sjekket ut saken. Det som det refereres til av Lars Helge er riktig. Denne gaven ble «gitt» til kommunen. Den var knyttet til en prosjektide av Odd Holmgren der konseptet var en vandring fra den gamle loshytta ved videregående og til lyktesvingen. Prosjektet ble imidlertid ikke jobbet videre med, verken i regi av Holmgren eller kommunen, og dermed ble ikke gaven «utløst». Av den grunn står ikke gaven til disposisjon lengre. 

Tidligere Kystverket Troms og Finnmark, da under min ledelse, besluttet i 2020 at den omtalte lykta skulle rives i 2021. I den forbindelsen sendte vi dette på høring til kommunen og Statsforvalteren. Vi mottok ingen svar fra kommunen og antok at det ikke var noen interesse for å overta lykta. Imidlertid ser jeg i media at Kystverket fortsatt kan legge til rette for at noen overtar ansvaret for vedlikehold om det ønskes. I den forbindelse kan spørsmålet om «forskjønning etter fjerning av objekt» rettes til Tatjana Eriksen Varholm i rederi, fyr og sjømerke.

Håper dette var avklarende. Er det noe jeg kan hjelpe med i det videre er det bare å ta kontakt.» 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS