Klimapolitikken må ikke bli en ulikhetsmaskin
Arbeiderpartiet ønsker at Stortinget skal vedta en samlet plan for elektrifisering. (Illustrasjonsfoto)

Klimapolitikken må ikke bli en ulikhetsmaskin

De rødgrønne partiene står sammen i mye av miljøpolitikken, ifølge stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap).
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 01.04.2021 01:35

Arbeiderpartiet ønsker en effektiv og rettferdig miljøpolitikk. 

--Arbeiderpartiet vil ha en klimapolitikk for hele landet, som setter vanlige folk først. Den må være både effektiv og rettferdig, sier Espen Barth Eide, energi- og miljøpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, i en pressemelding. 
 
--Verden står overfor to store kriser, klimakrisen og naturkrisen, som virker inn på og forsterker hverandre. Tiden er inne for kraftfull politikk som bidrar til løsninger på begge. Vi konstaterer at det ikke ble noe bredt forlik om klimameldingen. Vi har imidlertid vært opptatt av å samle venstresiden om en mest mulig rettferdig, ambisiøs og skapende klimapolitikk. Det mener jeg vi i stor grad har klart, noe som gjenspeiles av at vi står sammen med de rødgrønne partiene i mesteparten av politikken. Sammen har vi sørget for at klimameldingen er en melding om rettferdig grønn vekst for Norge på 2020-tallet, sier Eide. 
 
Eide understreker at forutsetningen for å lykkes med klimamålene er rikelig med ren og rimelig kraft. Norge trenger en samlet plan for elektrifisering, utbygging av mer ren kraft og energieffektivisering.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS