Biblioteket er en møteplass for alle
Anita Elin Ingebrigtsen, medlem av Hovedutvalget for oppvekst, velferd og kultur.

Biblioteket er en møteplass for alle

Anita Elin Ingebrigtsen tror Nordkapp kommune får kvalifiserte søkere om en heltidsstilling som bibliotekar blir lyst ut.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 03.02.2021 21:59

Biblioteket er en møteplass for integrering og demokratisering, sier et medlem av Hovedutvalget for oppvekst, velferd og kultur i Nordkapp kommune. 

--Det skal ikke bare være musestille på biblioteket. Biblioteket skal være en plass for demokrati, dannelse og kritisk tenking, sier Anita Elin Ingebrigtsen (SV), medlem av hovedutvalget for oppvekst, velferd og kultur, til Radio Nordkapp. 

Hovedutvalget har bedt kommunedirektøren se på framtidig organisering av sektoren med mål om å få på plass biblioteksjefsstilling. 

--Hvis Nordkapp kommune bestemmer seg for å lyse ut en heltidsstilling som bibliotekar, tror jeg vi får kvalifiserte søkere. Det blir vanskeligere å finne kvalifisert personell til en deltidsstilling, sier Ingebrigtsen. 

--Hvis man klarer å få til gode debatter på biblioteket, vil det være mye mer fruktbart enn mange av dagens debatter som vi finner på Facebook. Det sier SV-politikeren. 

I loven står det om målsetningen til bibliotekene:
«Folkebibliotekene skal ha til oppgave å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet, gjennom aktiv formidling og ved å stille bøker og andre medier gratis til disposisjon for alle som bor i landet.

Det er også lovfestet at alle kommunene skal ha fagutdannet biblioteksjef.» 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS