SV vil dele opp fylket raskt
Bjarne Rohde, leder i Troms og Finnmark SV, på talerstolen under årsmøtet i Alta februar 2020.

SV vil dele opp fylket raskt

Bjarne Rohde, fylkesleder i SV, mener tvangssammenslåing er uverdig.
Valg 2021
Raymond Elde
Publisert : 18.01.2021 17:22

SVs landsstyre har enstemmig vedtatt å støtte en uttalelse fra Troms og Finnmark SV om at Troms og Finnmark fylkeskommune skal kunne oppløses så raskt som mulig.

--Fylker som søker om oppdeling skal få innvilget dette så raskt som mulig, slik at fylkene selv kan ta styring over oppdelingsprosessen, og ikke trenger å vente til etter neste ordinære fylkestingsvalg, heter det i landsstyrevedtaket fra SV.

Bjarne Rohde, fylkesleder i SV og fylkesråd for utdanning i Troms og Finnmark, er fornøyd. 

--Vi er veldig glade for at dette nå også blir offisiell SV-politikk. Dette betyr at det tas med i alt arbeid nasjonalt og at velgerne i Troms og Finnmark kan være 100 prosent sikker på at hele partiet står bak kravet, sier Bjarne Rohde. 

--Det er ingen grunn til å vente. Vi vil oppfylle kontrakten vi inngikk med velgerne i Troms og Finnmark allerede før forrige fylkestingsvalg. Fylkene skal deles, og det regionale folkevalgte nivået skal gjenopprettes for Finnmark og Troms hver for seg. Tvangssammenslåingen er uverdig, skapt med dårlige prosesser fra nasjonalt hold, og helt underfinansiert. Dårlige vedtak er viktig å omgjøre, sier Rohde til Radio Nordkapp.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS