Støtteordninger for reiselivsnæringen ut året
Næringsminister Iselin Nybø. (Foto: Marte Garmann)

Støtteordninger for reiselivsnæringen ut året

Bedrifter i Troms og Finnmark kan søke på ordningen for reiselivsnæringen, en ordning som gjelder ut året.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.10.2020 20:00

Tirsdag ettermiddag inviterte næringsminister Iselin Nybø (V) til pressekonferanse. Hun la fram kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. 

--Reiselivsnæringen står foran en tøff vinter, og det er stort behov for hjelp og forutsigbarhet. Ser vi næringslivet under ett, er vi nå i en fase hvor akutte krisepakker og nødhjelp er nedtrappet. Reiselivsbransjen har fortsatt behov for støtte, og vi har derfor vært i tett dialog med partene for å finne tiltak som kan stimulere og hjelpe bedriftene, sa næringsminister Iselin Nybø på pressekonferansen. 

Ordningen næringsministeren presenterte omfatter overnattingsbransjen, serveringsbransjen, alpinanlegg, event-, messe- og konferansearrangørene, museer, fornøyelses- og opplevelsesparker, formidlingsbransjen, passasjertransport med buss og båt, groundhandling og bakketjenester, og reiselivsrelatert utleie av biler og sports- og fritidsutstyr. 

Ordningen har en ramme på 1,4 milliarder kroner. 

Søkerne må kunne bekrefte at hoveddelen av inntekten kommer fra reiselivsrettet virksomhet som er ment omfattet av ordningen, uavhengig av hvilken næringskode bedriften er registrert med. Ordningen gjelder for perioden 1. september – 31. desember 2020. Utbetalingen vil skje som en engangsutbetaling i 2021.

Tilskuddet beregnes på samme på måte som i den midlertidige kompensasjonsordningen for næringslivet. Det vil si at kompensasjonen utgjør selskapets faste, uunngåelige kostnader, justert for selskapets omsetningsfall og deretter for en justeringsfaktor.

For å kvalifisere for tilskudd må foretaket kunne vise til et omsetningsfall på 40 prosent eller mer. I den generelle kompensasjonsordningen var for næringslivet tilsvarende terskel 30 prosent. Ved å øke terskelen noe vil ordningen i større grad målrettes mot bedriftene som er hardest rammet, ifølge næringsministeren. 

Regjeringen vil også foreslå en søknadsbasert tilskuddsordning for småbedrifter rundt reiselivsnæringen, som ikke er inkludert i kompensasjonsordningen. Ordningen vil ha en ramme på 100 millioner kroner. Denne ordningen skal gjelde for småbedrifter som kan dokumentere at 80 prosent av inntekten var knyttet til reiselivsvirksomhet i 2019.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS