Olsen: -Totalt uakseptabelt
Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti.

Olsen: -Totalt uakseptabelt

Ingalill Olsen har ikke latt seg imponere over det siste trekket til samferdselsministeren om seilingsmønsteret til Hurtigruten.
Hurtigruten
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.10.2020 13:27

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, mener det er uakseptabelt at Hurtigruten kun skal seile med to skip, selv om strekningen i slutten av oktober blir redusert til Bodø-Kirkenes-Bodø. 

Mandag sendte Samferdselsdepartementet ut en pressemelding at Hurtigruten skal redusere strekningen, fra Bergen-Kirkenes-Bergen til Bodø-Kirkenes-Bodø. Det har i oktober vært anløp hver femte og sjette dag. Det blir etter endringen 24. og 27. oktober anløp om lag hver tredje dag. 

--Jeg synes det er totalt uakseptabelt. Staten kjøper tjenester hos Hurtigruten for 856 millioner kroner i 2020 for å gå strekningen Bergen-Kirkenes-Bergen med elleve skip. Jeg mener det er galt av Samferdselsdepartementet å akseptere dette, sier Ingalill Olsen til Radio Nordkapp. 

Olsen sier at Arbeiderpartiet kommer til å følge saken, både ovenfor ministeren og muligens i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. 

--Minimum halvparten av flåten må gå på hele strekningen Bergen-Kirkenes-Bergen. Det betyr anløp annenhver dag og da er det mulig å sende fisk, sier Olsen. 

Ingalill Olsen var overrasket over at samferdselsministeren godkjente planene om seilinger med to skip. Hun er like overrasket over nyheten som kom på mandag om redusert strekning til de to skipene som skal seile i Nord-Norge. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS