Hurtigruten skal seile strekningen Bodø-Kirkenes
Hurtigruten skal seile strekningen Bodø – Kirkenes. (Arkivfoto)

Hurtigruten skal seile strekningen Bodø-Kirkenes

Etter massiv press fra kystfinnmark har samferdselsministere pålagt Hurtigruten å seile oftere i Finnmark.
Hurtigruten
Raymond Elde
Publisert : 13.10.2020 09:26
Sist oppdatert : 13.10.2020 09:32

I oktober har det vært hurtigruteskip på nord hver femte og sjette dag, med skipene Polarlys og Kong Harald. 

Fra slutten av oktober blir det hurtigruteanløp om lag hver tredje dag, ved å korte ned seilingene til Bodø- Kirkenes- Bodø.

--Hurtigruten er viktig for lokalsamfunnene langs kysten, spesielt lengst nord i landet. Dette er ikke ønskelig for noen parter, og jeg skulle gjerne sett at vi kunne fortsette med normal drift på kystruten med daglige havneanløp mellom Bergen og Kirkenes. Dessverre har vi nå en utfordrende situasjon som gjør det nødvendig med endringer i ruten. Vi har valgt å prioritere områdene med begrensede alternativer for transport av gods og distansepassasjerer, og sikre hyppigere anløp ved de nordligste havnene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding. 

--Mange er opptatt av Kystruten, og jeg har fått mange innspill om utfordringer knyttet til at driften er redusert på grunn av Covid19. Nord-Norge, og da særlig nord for Bodø, er spesielt avhengig av Kystruten for frakt av både passasjerer og gods. Sesongen vi nå går inn i, med fare for vinterstengte veier, gir økt behov for at sjøveien er et reelt alternativ, og vi har derfor konkludert med at det er viktig med økt tilbud på Kystruten i nord, sier Hareide.

Koronapandemien og reiserestriksjonene har tatt bort store deler av inntektsgrunnlaget til Hurtigruten. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS