Vurderer søksmål mot Nordkapp kommune
Einar Hauge, tidligere kommunedirektør i Nordkapp. (Arkivfoto)

Vurderer søksmål mot Nordkapp kommune

Advokatfirmaet Kluge har på vegne av Einar Hauge sendt brev til Nordkapp kommune ved ordfører Jan Olsen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 18.09.2020 13:43

Den tidligere kommunedirektøren vurderer søksmål mot Nordkapp kommune fordi oppsigelsen er urettmessig. Det har advokatfirmaet Kluge skrevet i et brev til ordføreren. 

Advokat Anders Stenbrenden gir kommunestyret frist til 24. september å rette opp vedtaket som ble gjort tirsdag 15. september der Stig Kjærvik overtok som kommunedirektør i Nordkapp etter Einar Hauge, 14 dager før det som opprinnelig var planlagt. 

--Dette er en personalsak og derfor kan jeg ikke kommentere brevet, sier Jan Olsen (SV), ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

Brevet avsluttes slik: 
«Einar Arild Hauge vurderer å ta ut søksmål for domstolene med påstand om at avskjeden/oppsigelsen er urettmessig og krav om oppreisningserstatning. For at domstolene ikke skal belastes med unødvendige saker, er imidlertid Hauge villig til å vurdere å inngå en avtale med kommunen dersom:  
1. Kommunen, etter nærmere avtale, offentlig beklager behandlingen Einar Arild Hauge har fått og samtidig erkjenner at vedtaket er urettmessig,
2. betaler et rimelig beløp i oppreisningserstatning og 
3. dekker Hauges fulle advokatkostnader. 
 
En slik avtale forutsetter at kommunestyret treffer nytt vedtak. Vedtaket om å frata Hauge stillingen ble gjort på noen få dager, og vi antar at det ikke vil ta lenger tid å treffe et vedtak som kan «reparere» feilene som ble gjort. Kommunen bes på denne bakgrunn om å ta stilling til kravet og grunnlaget for det innen torsdag 24. september 2020, jf. tvisteloven § 5-2.  
 
Vi forutsetter og ber videre om bekreftelse på at brevet vil bli sendt til medlemmene i kommunestyret umiddelbart.  
Med vennlig hilsen, Kluge Advokatfirma AS, Anders Stenbrenden advokat» 

Les hele brevet


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS