Gjenreis Husbanken
Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo. (Foto: Trond Magne Henriksen)

Gjenreis Husbanken

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo mener det blir en viktig sak for en eventuell ny rødgrønn regjering å gjenreise Husbanken.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.09.2020 12:00

Husbanken må gjenreises til å bli det den var ment for: Nemlig hjelp for unge til å bygge eller kjøpe seg bolig.

Det er det klare budskapet fra fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune. Han mener at regjeringen har demontert Husbanken og gitt all boligfinansiering til de private bankene.

Distriktuvennlig
--Det handler om retten til egen bolig. I storbyer og i hovedstaden er det et knalltøft marked med et svært høyt prisnivå. Det må ikke være sånn i dette landet at du må ha rike foreldre for å skaffe deg hus. Med egenkapitalkravet blir husdrømmen nesten uoppnåelig for mange. Så det er en sosial dimensjon i dette, sier Mo i en pressemelding. 

Hjelp til å bo
--Jeg registrerer at privatbankene har tatt over det Husbanken stod for. Samtidig ser vi at det er befolkningsnedgang i kommunene, og i store deler av kommunene i Troms og Finnmark. Dette kan vi motvirke ved å sørge for en god og rimeligere boligfinansiering. Vi, særlig her i nord, må ha et aktivt bosettingsperspektiv: Når det er her folk vil bo og jobbe, så må vi ha en boligpolitikk som matcher, sier Mo. 

--Vi må skaffe landet en bedre, og mer solid, ordning. Så en gjenreisning av Husbanken kommer til å bli en viktig oppgave for ei ny, rødgrønn regjering, avslutter fylkesrådslederen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS