Skal styrke den digitale grunnmuren i Finnmark
Bredbåndkunder har i Finnmark opplevd lengre perioder med brudd. (Illustrasjonsfoto)

Skal styrke den digitale grunnmuren i Finnmark

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland vil ha flere digitale motorveier i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.09.2020 20:00

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) har gitt i oppdrag til Nasjonal kommunikasjonsmyndigheit (Nkom) om å sette i gang tiltak raskt slik at de digitale motorveiene i Finnmark styrkes. 

Helland har bedt Nkom vurdere om det er mulig å etablere nye digitale motorveier, ifølge Kommunal- og moderniseringsdepartementet. 

--Finnmark får 90 millioner kroner til å forsterke ekom i år. Det vil gi ti nye kommuner styrket mobilnett i områdene som er viktige for lokal kriseledelse, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding. 

Nasjonal kommunikasjonsmyndigheit har i samarbeid med teleselskap og lokale myndigheter utarbeidet en rapport som identifiserer sårbarheter i den digitale grunnmuren i Finnmark, og foreslår tiltak for å redusere sårbarheten. 

Finnmark har flere ganger de siste årene opplevd flere større og langvarige utfall av mobil- og bredbåndsnettet. Det er teleselskapene som skal levere gode og sikre mobil- og bredbåndsnett. Myndighetene gir tilskudd til sikkerhet og beredskap for tiltak som går ut over teleselskapenes ansvar. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS