Vil at kommuner prioriterer koronatesting av ansatte i sjømatnæringen
Stine Akselsen, fagsjef næringspolitikk i Sjømat Norge.

Vil at kommuner prioriterer koronatesting av ansatte i sjømatnæringen

Sjømat Norge mener kommuner må utvide testkapasiteten.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.08.2020 17:39

Stine Akselsen, fagsjef næringspolitikk i Sjømat Norge, vil at kommuner tilrettelegger for koronatesting av ansatte i sjømatnæringen. 

Mange kommuner i Finnmark har store bedrifter som er viktig for matproduksjonen og lokalsamfunnene. Sjømatnæringen defineres som en samfunnskritisk oppgave.

--Nå opplever bedrifter at utenlandske og norske ansatte kommer tilbake fra ferie og opphold i utlandet. Dermed er det en utfordring som må løses. I næringen løser man det gjennom karantene, testing og tilpasning av produksjonen. Samtidig mener vi i Sjømat Norge at det er viktig at kommuner sikrer at ansatte i sjømatnæringen gis prioritet i koronatestingen, sier Stine Akselsen til Radio Nordkapp. 

Sjømat Norge mener det er muligheter til å utvide testkapasiteten i de fleste av kommunene. Sjømat Norge har oppfordret medlemmene til å holde tett dialog med kommunelegene, og sikre at de nasjonale retningslinjene til enhver tid blir fulgt i bedriftene. 

--Konsekvensene vil være dramatisk ved et eventuelt utbrudd. Det vil kunne medføre stenging av virksomheter som igjen vil være dramatisk for samfunnet, sier Akselsen. 

Akselsen bruker Alta kommune som eksempel på en kommune som har utvidet testkapasiteten slik at ansatte i næringen får testet seg. Hun oppfordrer andre kommuner til å følge etter. 

Stine Akselsen frykter ikke at sjømatnæringen stopper opp på grunn av koronapandemien. Hun mener næringen er god på rutiner, hygiene, og utviser streng aktsomhet og følger anbefalingene som gis. Hun tror kommunene og næringen får en dialog som gir et godt resultat. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS