Flåter skal ha rekkverk, kjetting ikke godt nok
Fõrflåten «Sværholdt». (Arkivfoto)

Flåter skal ha rekkverk, kjetting ikke godt nok

En fiskeoppdretter som klaget på Arbeidstilsynets vedtak om å sette opp rekkverk på fôrflåten har nå fått avslag på klagen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.05.2020 15:45

Arbeidstilsynet slo tidligere i år fast at arbeidstakere som jobber på eller i nærheten av vann, har like stort behov for sikring mot fall som arbeidstakere som jobber på land.

Etter dette har Arbeidstilsynet mottatt spørsmål fra flere virksomheter om kjetting kan brukes som rekkverk, opplyser seniorrådgiver Heidi Mehli til Radio Nordkapp. 

--Bruk av kjetting som sikring mot fall i stedet for rekkverk er ikke godt nok. Kjetting er stengsel for å hindre passasje, men ikke sikring mot fall, sier Frid Mikkola, nasjonal koordinator i Arbeidstilsynet for tilsyn med akvakulturnæringen, ifølge Arbeidstilsynet.no

Sikring mot fall må vurderes ved alle arbeidsplasser, atkomst og transportveier hvor det er risiko for fall til lavere nivå, uavhengig av om man faller på fast grunn eller ned i vann, eller om det er over eller under to meter. Primært er det kollektive sikringstiltak som gangbaner og rekkverk, altså fysiske barrierer, som må benyttes. Den kollektive sikringen, her rekkverket, skal ha en slik høyde og utforming at sikring oppnås og arbeidstakerne ikke utsettes for fare. Rekkverket skal være sterkt nok til å hindre at personer faller ned, melder Arbeidstilsynet. 

I Finnmark er oppdrett en betydelig næring med oppdrettsanlegg i en del av kommunene. I Nordkapp har Grieg Seafood etablert seg. 

Les også: Fôrflåter på oppdrettsanlegg skal ha rekkverk


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS