La oss mimre om den aldersbestemte turneringa i Honningsvåg
Våren har vært tiden for fotballturnering i Honningsvåg. (Arkivfoto)

La oss mimre om den aldersbestemte turneringa i Honningsvåg

Under normale forhold skulle aldersbestemte fotballspillere vært i Honningsvåg på lørdag, men slik ble det ikke i år.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.04.2020 20:23
Sist oppdatert : 24.04.2020 20:26

I helgen, nærmere bestemt lørdag 25. april, skulle Sparebank1 Cup vært arrangert i Honningsvåg, ei fotballturnering for yngre fotballspillere. Koronaepidemien satte i år en stopper for arrangementet i Nordkapp Flerbrukshall. 

Fotballgruppa startet turneringa i 2011 under navnet Labb og Line Cup. Det har vært ei populær turnering der spesielt HIF/Stein har bidratt med mange påmeldte lag. Også Havøysund, Indrefjord, Alta og Porsanger har deltatt. Et par hundre barn har spilt fotball før seriespillet startet for alvor, i Honningsvåg. 

For fotballgruppa har turneringa vært viktig økonomisk. Cirka 50 000 kroner har årlig kommet inn i klubbkassa gjennom godt besøk fra publikum, kafédrift, loddsalg, påmeldingsavgift og sponsorbidrag. Dette er inntekter fotballgruppa mister i år, på grunn av koronaepidemien. 

2016 var toppåret i antall spillere. Med fantastisk vær i Honningsvåg ble turneringa flyttet ut på Honningsvåg stadion. Publikum satte på tribunene og nøt sola. 

I 2018 skiftet turneringa navn til Sparebank1 Cup, men turneringa ble avlyst på grunn av at aktivitetshallen i flerbrukshallen ble bygget. I fjor var arrangementet igjen en del av terminlisten i fotballkretsen. 

Årets turnering skulle vært arrangert i helgen, men smitteverntiltakene gjør det umulig med fotballkamper. Fotballgruppa og leder Stig Erling Kristiansen har i dag mimret. Han har satt sammen bilder fra turneringas rike historie der barn fra Vest-Finnmark har vist stor idrettsglede i Honningsvåg. Kristiansen håper og regner med ny turnering i våren 2021. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS