Har utsatt bolystukene og har ulike scenario for fotballsesongen
Roger Finjord håper og tror det blir fotballkamper på Honningsvåg stadion i år. (Arkivfoto)

Har utsatt bolystukene og har ulike scenario for fotballsesongen

Store endringer for idrett- og kulturbevegelsen på grunn av koronaepidemien.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.03.2020 09:33
Sist oppdatert : 27.03.2020 09:36

Finnmark Fotballkrets har utsatt bolystukene fra 2020 til 2021. Det betyr at det blir bolystuke i Nordkapp høsten 2021, ikke høsten 2020. 

--Vi har lyst å ha de siste fem bolystukene det samme året, få et bolystrykk gjennom hele året. Derfor har vi i samråd med de lokale komiteene og partnerne kommet fram til at vi utsetter alle ukene i ett år, sier Roger Finjord, daglig leder i Finnmark Fotballkrets, til Radio Nordkapp. 

De fem bolystukene som har blitt utsatt er i Båtsfjord, Kautokeino, Vardø, Loppa og Nordkapp.

Finjord forteller at det var en vanskelig avgjørelse om utsettelse av festivalene. Mange ulike scenario ble vurdert, men den første bolystuken i Båtsfjord nærmet seg og dermed mener fotballkretsen at avgjørelsen er fornuftig. 

Bolystuker er Finnmark Fotballkrets sin gave til Finnmark i forbindelse med 100-årsjubileet. Fotballkretsen ønsker å gi fire dager med folkefest i de 15 minste kommunene i Finnmark. Det var bolystuke i fem kommuner i 2018, 2019, og blir bolystuke i fem kommuner i 2021.  Bolystuke er en hylles til lokalsamfunnene i Finnmark. 

Fotballsesongen 
Roger Finjord håper det blir fotballkamper på Honningsvåg stadion i år. Fotballkretsen er i gang med ulike scenario med sesongstart 1. mai, 15. mai, 1. juni og 15. august. 

--Den dagen man nasjonalt går ut og forteller at restriksjoner er opphevet i så stor grad at fotball kan starte igjen, skal det ikke gå mange dager før vi har nye terminlister ute. Det sier Roger Finjord i fotballkretsen. 

Finnmark Fotballkrets bistår klubber med hjelp til søknader og sette opp budsjett. Fotballkretsen skal være en samtalepartner for klubber i Finnmark som trenger hjelp i en vanskelig tid. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS