Mener regjeringen svikter distriktene
Senterpartiet på Stortinget mener regjeringen svekker distrikts- og regionalpolitikken. (Illustrasjonsfoto)

Mener regjeringen svikter distriktene

Senterpartiet frykter dårligere distriktspolitikk med regjeringens forslag til statsbudsjett.
Statsbudsjettet 2017
Raymond Elde
Publisert : 06.10.2016 23:00

Regjeringen foreslår å kutte 400 millioner kroner eller 21,5 prosent i bevilgningene til distrikts- og regionalpolitikken i statsbudsjettet for 2017.  

Samtidig foreslås det en omlegging av overføringene til kommunene ved at alle tilskudd som er distriktspolitisk begrunnet, bli justert med bare halvparten av antatt pris- og kostnadsvekst.

--I løpet av de siste fire årene har regjeringen redusert bevilgningene til distrikts- og regionalpolitikken med 1 milliard kroner.  Samtidig vrir de disponeringen av de pengene som er igjen i retning av veksttiltak i byregionene.  For 2017 foreslår de i tillegg å gå løs på rammetilskuddet til distriktskommunene.  Jeg kan ikke annet å konstatere at den blå-blå regjeringen er en katastrofe for folk i distrikts-Norge, sier Senterpartiets kommunalpolitiske talsperson, Heidi Greni.

Greni mener kuttet i de distriktspolitiske virkemidlene står i kontrast til regjeringens uttrykte mål om å bidra til vekst og utvikling i hele landet. Tjenestenivået til folk i distriktene skal ned. Budsjettet er også i sterk konflikt med målene om å styrke fylkeskommunens samfunnsutviklerrolle gjennom å gi dem nye oppgaver og virkemidler i utvikling av næringsliv og forskning. 

--Regjeringen taler med to tunger.  I stortingsmeldingen om regionreform snakker de om å gi fylkeskommunene større oppgaver.  Når vi kommer til statsbudsjettet kutter regjeringen i budsjett og tilgang til virkemidler.  Regjeringens sentraliseringspolitikk og iver etter å styrke den statlige styringen, går nå ut over kommunene og fylkeskommunenes muligheter til å spille en aktiv rolle i samfunnsutviklingen, sier Heidi Greni.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS