Rica Eiendom er fornøyd med ny festekontrakt for Nordkapp-platået
Ole Jacob Wold, Rica Eiendom. (Arkivfoto)

Rica Eiendom er fornøyd med ny festekontrakt for Nordkapp-platået

Rica Eiendom er fornøyd med ny festekontrakt for Nordkapp-platået.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 29.11.2019 13:43

Styrene i FeFo og Rica Eiendom er enige om en ny festekontrakt for Nordkapp-platået. Festekontrakten avklarer en sentral rammebetingelse for videre investeringer og satsing på Nordkapp, ifølge Rica Eiendom Holding. 

--Vi er fornøyde med ny festekontrakt for Nordkapp-platået. Forhandlingene har vært krevende og langvarige, men vi har tilslutt kommet fram til resultatet som nå har blitt vedtatt av styrene i FeFo og Rica Eiendom, sier Ole-Jacob Wold i Rica Eiendom Holding.

I den nye festekontrakten blir arealet redusert fra om lag 900 dekar til om lag 115 dekar, pluss Hornvika på ni dekar. Festeavgiften er satt til 3,48 millioner kroner årlig. 

--Kontrakten innebærer et betydelig mindre areal og langt høyere festeavgift sammenlignet med den forrige avtalen, men vi mener kontrakten totalt sett er god for begge parter. Det sier Wold og legger til: 

--Dette er en positiv nyhet for alle som jobber på Nordkapp-platået og i reiselivsnæringen i området ettersom det gir en viktig avklaring av en sentral rammebetingelse for videre investeringer og satsing i Nordkapp. 

Rica Eiendom skal også jobbe for opprettelse av et lokalt fond som skal bidra til å styrke ringvirkninger i Honningsvåg og Nordkapp kommune, forutsatt tilfredsstillende rammebetingelser for øvrig. 

Les også: 

Ny festekontrakt mellom FeFo og Rica

Nye areal ledig på Nordkapp


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS