Varaordføreren skryter av ordførerkandidaten
Kari Lene Olsen får skryt av 2. kandidat Kjell-Valter Sivertsen, varaordfører i Nordkapp kommune. (Foto: Nordkapp Ap)

Varaordføreren skryter av ordførerkandidaten

Det er kommunestyret som velger ordføreren, men størrelsene på partiene betyr mye i forbindelse med konstituering av kommunestyret.
Valg 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.09.2019 21:00
Sist oppdatert : 07.09.2019 21:08

Kjell-Valter Sivertsen, 2. kandidat for Nordkapp Arbeiderparti og varaordfører i Nordkapp, mener Kari Lene Olsen er meget godt kvalifisert til å bli Nordkapp kommunes neste ordfører.

I innlegget Ordførervalget publisert i Radio Nordkapps portal, legger Sivertsen vekt på erfaringen Kari Lene Olsen har fra yrkesliv, politikk og frivillig sektor. 

--Kari Lene har også bred yrkeserfaring, både fra privat og offentlig sektor. Dette er en god ballast å ha inn i et så allsidig verv som ordførervervet er. Den jobben hun har hatt de siste årene, som daglig leder i kommunens omstillingsselskap, har naturlig gitt henne god og bred kontakt med lokale nærings- og samfunnsaktører og både innsikt, oversikt og kjennskap til de utfordringer disse har. Også dette er en meget god kvalifikasjon å ha med seg inn i ordførergjerningen, har Kjell-Valter Sivertsen skrevet i innlegget. 

Kjell-Valter Sivertsen mener at dem som vil ha arbeiderpartiordfører må stemme på Arbeiderpartiet. 

Prosessen 
Valgdagen er førstkommende mandag. Dersom ingen av partiene får flertall i valget, starter samtalene mellom partiene før konstituering i kommunestyret. Kommunestyret velger ordføreren, varaordføreren, formannskapet, avdelingsstyrene, kontrollutvalget, og andre råd og utvalg. 

Det er fem parti som stiller liste ved kommunevalget i Nordkapp. Det er Arbeiderpartiet, Høyre, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og SV. Ordførerkandidatene er Kari Lene Olsen (Ap), Lars-Helge Jensen (H), Tor Rønning Johansen (MDG), Tor Mikkola (Sp) og Jan Olsen (SV). 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS