Positiv til Johan Castberg

Nordnorsk petroleumsråd krever at vedtaket om Veidnes terminal gjøres samtidig som man vedtar utbygging av Johan Castberg.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.02.2016 05:25

Nordnorsk petroleumsråd er positiv til Johan Castberg, men ønsker at Veidnes terminal skal komme på plass. (Illustrasjonsfoto)
Nordnorsk petroleumsråd krever at vedtaket om Veidnes terminal gjøres samtidig som man vedtar utbygging av Johan Castberg.

Nordnorsk petroleumsråd ser det som positivt at Statoil med sitt konseptvalg har kommet et skritt nærmere utbygging av Johan Castberg.

En mulig utbygging av Johan Castberg i 2022 vil være et viktig bidrag i opprettholdelsen av aktivitetsnivået på nordnorsk sokkel. Dette er særdeles viktig i en tid hvor landets petroleumsnæring møter motgang på grunn av lav oljepris.

Nordnorsk petroleumsråd vil likevel understreke at utbyggingen av Johan Castberg må medføre aktivitet og verdiskaping på land. Det er derfor viktig at Statoil i samarbeid med andre aktører fortsetter arbeidet med oljeterminal på Veidnes. Det er sterk politisk enighet i landsdelen om at oljeterminalen er viktig lokalt og for å få en størst mulig spredning av ringvirkningene.

Nordnorsk petroleumsråd består av de nordnorske fylkeskommunene, samt kommunene: Sør-Varanger, Nordkapp, Hammerfest, Alta, Tromsø, Lenvik, Harstad, Narvik, Bodø og Alstahaug.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS