Pressemelding

Statsministerens kontor - 01.06.2005

Statsministeren takker for islandsk gave

Statsminister Kjell Magne Bondevik har i et brev takket statsminister Halldór Ásgrimssón for 500 eksemplarer av en ny praktutgave av norske kongesagaer som nå skal utgis på Island. Brevet om gaven ble overrakt da de to statsministrene møttes i Hardanger i pinsehelgen.

Gaven er gitt fra det islandske til det norske folk ”i anledning av hundreårsmarkeringen for gjenopprettelsen av det selvstendige kongeriket Norge”. Det er verkene Morkinskinna, Sverres saga, Baglersagaene og Håkon Håkonssons saga som nå vil komme i påkostet vitenskapelig utgave. Første bind kommer i 2006, siste i 2010.

I brevet til Ásgrimssón skriver Bondevik at disse verkene bidrar til verdifull innsikt i Norges historie. Han skriver at gaven er meget passende i et år da det feires at Norge igjen har vært en fullt selvstendig stat i hundre år. ”Historie og kulturarv har vært viktige faktorer i den norske selvstendighetstrang opp gjennom historien”, skriver Bondevik, som retter en varm takk til Islands regjering og det islandske folk for gaven.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS