Pressemelding

Leder av Norske Samers Riksforbund, Runar Myrnes Balto - 06.12.2018

Sametinget krever utsettelse av tvangstiltak i Jovvset Ante saken

Torsdag 6. desember ber Sametingets plenum Landbruks- og matdepartementet utsetter videre tvangstiltak mot den unge reineieren Jovvset Ante Sara, inntil saken er ferdigbehandlet av FNs menneskerettighetskomité. 

 

- Sametinget og det samiske samfunnet, har nå klart bedt staten utsette tvangstiltak mot Jovvset Ante. Vi forventer at Landbruks- og matdepartementet tar samisk reindrift og internasjonale menneskerettigheter på alvor, og avlyser de varslede tvangstiltakene, sier Runar Myrnes Balto, leder i Norske Samers Riksforbund (NSR), som tidligere i uka løftet saken på Sametinget. 

 

Under kan du lese uttalelsen fra Sametinget. 

 

Sametinget forventer at Landbruks- og matdepartementet utsetter videre saksbehandling i Jovsset Ante saken til denne saken er behandlet av FNs menneskerettighetskomité. Norge må vise respekt for at en sak er reist i FNs menneskerettighetskomité. For Norge vil det være meget uheldig om FNs menneskeretthetskomité kommer til en annen konklusjon enn Høyesterett etter at et irreversibelt tvangstiltak er gjennomført. 

Det er uakseptabelt og meget bekymringsverdig at staten ikke respekterer en pågående rettsprosess i FNs menneskerettighetskomité.

Sametinget vil påpeke at det vil ha liten konsekvens å avvente iverksettelse av tvangstiltak for nasjonen. Det er en spesiell situasjon at en sak som dette er fremmet for menneskerettighetskomitéen.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS