Pressemelding

Kronstadposten - 18.08.2022

Kronstadposten lanserer nettavis

Kronstadposten, som fram til nå kun har drevet som ren papiravis, blir nå heldigital. To lokale journalister, Therese Kjellmo Munkvold og Julie Fredriksen, er ansatt som en del av nysatsingen, som skal rulles ut i september.

 

En satsing som lenge har vært på trappene skal nå lanseres. Kronstadposten åpner nettavis 6. september, og skal nå sette dagsorden lokalt og konkurrere på siste nytt i den digitale verden.

– Nå skal vi konkurrere om aktuelle nyheter, reportasjer, foto, levende bilder og direkterapportering, sier ansvarlig redaktør i Kronstadposten, Tom Erik Nilsen, som legger til at de nå lanserer en nettavis bygget for fart og korte meldinger.

 

Lokale journalister på laget

Og med på laget kommer to lokale ansikter inn døren. Therese Kjellmo Munkvold er ansatt som nettansvarlig, mens Julie Fredriksen skal fungere som journalistaspirant. Førstnevnte har erfaring som journalist i Altaposten og Finnmark Dagblad, men har de siste årene jobbet som lærer på Aronnes skole, mens Fredriksen kommer fra skolebenken.

 

– Det har vært en lang prosess for å komme dit vi er i dag, og dette har vært et mål lenge. Vi har styrket laget i samsvar med åpningen av vår nye nettavis, og har fått kreative og initiativrike personer med i teamet. Vi er veldig fornøyde, og veldig klar for å endelig komme i gang, fortsetter Nilsen.

 

Julie og Therese er mer enn klar for å ta fatt på oppgavene: – Dette var en unik mulighet som jeg gjerne ønsket å være med på. Det er ikke hver dag man får være med på en slik satsing. Vi er så klart veldig spente, men er full av energi og klar for gå live med Kronstadposten.no, forklarer Munkvold.

– Og så er det kjempeviktig at altaværingene fortsette å tipse oss om både smått og stort, legger Fredriksen til.

 

Bevarer papiravisen

Konseptet med nettavis kjenner man godt fra tidligere: plussaker som man må være abonnent for å kunne lese. 

– En viktig faktor, som også våre lesere har ytret, er at vi skal ta vare på papiravisen slik vi kjenner den. Vi skal fortsette å lage papiraviser selv om vi nå går i gang med nettavis, men dette skal være to forskjellige produkter. Stort sett skal det være slik at det du finner på papir skal du ikke finne på nett, og vice versa. Kort forklart vil det være to abonnement, eller man kan kjøpe en komplett pakke. Eksisterende papirabonnenter må kjøpe tilgang til pluss dersom de også ønsker det, forklarer Tom Erik.

 

Tilgjengelig overalt

Enten du skal gjøre det ene eller det andre, skal det være enkelt å registrere seg som abonnent, men trenger du å snakke med noen i Kronstadposten, så ta kontakt, stikk innom eller slå på tråden! 

 

Nilsen er klar på at produktet vil være tilgjengelig for folk der de vil ha det, men at mobilen er utgangspunktet.

– Vi som jobber i Kronstadposten har så vidt begynt å omstille oss til en ny hverdag. Nett er blitt hovedplattformen for nyheter om aktuelle hendelser, enten det er på mobil, nettbrett eller PC. Vi setter alle kluter til for at våre lesere skal være fornøyd med produktene vi lager, og at de skal kunne få det i lomma der de er.

 

Avtale med Bodø-selskap

Kronstadposten har inngått en partnerskapsavtale med Lynx Publishing i Bodø, og blir dermed den 15. avisen i Lynx-familien. Avtalen handler ikke om eierskap, men kjøp av tjenester og verktøy. Kronstadposten var kommet til et punkt der vi var nødt til å ta et digitalt grep, og med dagens raske teknologiske utvikling, var dette umulig uten å ha en større aktør med på laget. 

 

– Med Lynx Publishing på laget vil vi ha noen å støtte oss på når det kommer det til det tekniske, og vi har kjøpt en fremtidsrettet plattform fra dem. Like før jul i fjor gikk vi i gang, og nå kan vi endelig vise fram hva vi har jobbet med det siste året, avslutter Tom Erik fornøyd.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS