Pressemelding

Kreftforeningen - 14.11.2013

Kreftforeningen bidrar med 150 millioner kroner til kreftkoordinatorer i nær hal

For å styrke den kommunale kreftomsorgen har Kreftforeningen tildelt nye 10 millioner kroner til 29 kreftkoordinatorstillinger i 63 kommuner fordelt rundt om i landet. Disse 29 stillingene kommer i tillegg til de 100 kreftkoordinatorene Kreftforeningen ga midler til i 2012, og skal videreføres over flere år. Tilsammen dekker disse nå hele 210 kommuner. Kreftforeningen har som ambisjon om å bidra med totalt 150 millioner kroner til denne satsningen.
- Dette er et formidabelt løft for kreftomsorgen i kommunen, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.
Kreftforeningen utlyste i mai nye midler til kreftkoordinatorstillinger i kommunene. Etter endt søknadsfrist kom det inn 62 søknader fordelt på rundt 100 kommuner. Samlet søknadssum var 20 millioner kroner.
– At så mange igjen har søkt forsterker vårt inntrykk av at det er et stort behov for kreftkoordinatorer i kommunene, sier Ryel.
Koordinatoren skal ha oversikt over relevante tilbud og tjenester og gi informasjon, råd og veiledning. – De skal bistå pasienter og pårørende til å mestre sin hverdag best mulig, sier Ryel.
Kreft rammer mange, nær 30 000 mennesker årlig. I dag lever rundt 215 000 personer i Norge som har, eller har hatt kreft. Behovene til kreftpasienter og pårørende er varierte, sammensatte og kan strekke seg over lange tidsrom. Det er derfor viktig at kommunen har tjenester og tilbud som sikrer gode levekår og best mulig livskvalitet for den enkelte kreftpasient, og at slik bistand og oppfølging koordineres.
– Vi opplever at i mange kommuner bidrar satsningen til et løft for kreftrammede der de bor, og vi tror derfor at kommunene vil videreføre dette tilbudet etter endt støtteperiode, sier Ryel.
Faktaboks
Kreftkoordinatoren
• Skal være synlig og lett tilgjengelig for pasienter, pårørende, samarbeidspartnere i kommunen/ ev. interkommunalt og spesialisthelsetjenesten
• Skal koordinere og tilrettelegge hverdagen sammen med kreftsyke og pårørende i alle faser av et pasientforløp
• Ha oversikt over aktuelle frivillige tilbud og andre ikke-kommunale tilbud, og samarbeide med pasientforeninger og likemenn
• Tverrfaglig koordinering (helsetjenesten, Nav, barnehager, skoler og andre aktuelle tjenester)
• Skal bidra til gode rutiner og systemer for kreftomsorg i kommunene
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS