Pressemelding
Isfeber før 17. mai
Det selges aldri mer is enn i mai. Is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai
Mai markerer startskuddet for iskremens høysesong – og ingen måned får det til å gå mer unna i frysedisken enn denne. Spesielt dagene før nasjonaldagen er det full fart, og 17. mai er uten tvil årets største iskremdag. Nordmenn elsker is, og nasjonaldagen er intet unntak. I mai spiser nordmenn nærmere 10,5 millioner småis rundt nasjonaldagen, og da er ikke engang boksis medregnet.
Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet og varmen som endelig melder sin ankomst, har Diplom-Is trappet opp innsatsen på fabrikken på Gjelleråsen utenfor Oslo. Målet er tydelig: Å sørge for at hele landet har godt fylte frysedisker i tide til folkefesten – og til den norske sommeren som venter.
En som merker trykket, er Leif Harald Olsen, faglig leder og prosjektleder ved fabrikken. Han har over 40 års erfaring fra Diplom-Is og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.
– Her på Gjelleråsen setter vi nå inn ekstra ressurser i oppladningen til 17. mai. Vi må sørge for at det er nok iskrem til folket – både på nasjonaldagen og gjennom sommeren. Med det varme været vi har hatt hittil i mai, går det unna store mengder is. Iskrem er ekstremt væravhengig, og så snart sola titter frem og temperaturene stiger, skyter salget i været, sier Leif Harald.
I mai 2024 solgte Diplom-Is hele 828 314 Krone-is, ifølge interne salgstall – en økning på hele 200 prosent over forventet før 17. mai, mye takket være det fine været.
Så langt i 2025 har Diplom-Is produsert 53 millioner iskrem – en økning på fem prosent fra 2024.