Pressemelding

Tryg - 28.10.2016

Foreldre får hjelp av forsikringsselskap når barn mobbes

Foreldre får hjelp av forsikringsselskap når barn mobbes

Tryg Forsikring tilbyr foreldre til barn som mobbes gratis psykolog-hjelp.

Foreldrene må være fordelskunde i forsikringsselskapet.  – Våre kunder har etterlyst denne hjelpen lenge, sier leder for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

I stedet for gratis kaffe og rabatter i forretninger, ville våre kunder ha bistand når de kommer opp i vanskelige situasjoner. Vi kan nå gi dem psykologhjelp, sier Espen Opedal.

Forebygging og krisehjelp

Mobbe-hjelpen er en del av Trygs nye, gratis, bonusprogram for kunder med tre eller flere forsikringer.

- Som forsikringsselskap er det viktig å tilby tjenester som kunder etterspør.

Vi ønsker å hjelpe våre kunder på områder der de ikke er vant til å treffe oss.

Vi skal ikke tråkke inn i bedene til det offentlige hjelpeapparatet, men vårt tilbud skal være et supplement, sier Espen Opedal

Tryg Forsikring er første selskap  Norge som tilbyr gratis hjelp til foreldre som opplever mobbing i familien.

På markedet finnes det også tilsvarende forsikringer, men da må disse betales for. Et typisk eksempel der psykologhjelp er inkludert, er innen behandlingsforsikring som er en forsikring de fleste forsikringsselskaper tilbyr.

Hvorfor psykolog ved mobbing?

Psykologspesialist Rune Svendsen hos Falck Helathcare, som samarbeider med Tryg Forsikring, håper at tilbudet kan hjelpe foreldre som har barn som blir mobbet.

– Jeg ser ofte at foreldre på grunn av sin bekymring setter i gang med tiltak uten at det foreligger noen plan. Dette kan fort gå galt av sted. Foreldre trenger hjelp til å bli møtt på sin bekymring og få konkret rådgivning på hva de skal gjøre. Dette kan en psykolog som jobber med dette temaet bidra med, sier psykologspesialist Rune Svendsen.

Han legger til at det å få kjennskap til at barnet sitt blir mobbet preger foreldre sterkt følelsesmessig.

-Man blir usikker på hvordan man skal forholde seg, man kan kjenne på sinne og lysten til å handle raskt og kraftig. Det å koble på alt fra advokater og media kan synes fristende. Veien er kort til å bruke sosiale medier for å mobilisere krefter eller ventilere det man føler, mener psykologen.

Behold roen

Han sier at det er viktig, for barnets skyld, at man tenker seg om før man handler og ikke reagerer bare ut i fra frykt eller sinne. Ikke alltid like lett, men viktig for alle parter mener psykologen.

-Det hender dessverre at foreldre og skole kommer på kant med hverandre i slike prosesser. Hvis foreldre går for hardt ut mot skolen grunnet at de er veldig bekymret, kan det fort oppstå en konflikt. Det går utover barnet. En psykolog kan bidra til at prosessen går lettere slik at det blir et samarbeid mellom instansene som faktisk løser problemet, sier Svendsen.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS