Pressemelding

Tryg Forsikring - 22.04.2021

En av tre kjører bil oftere enn før

 

 

Hele 33 prosent kjører bil oftere enn før på grunn av fare for å bli smittet ved bruk av kollektivtransport, viser en fersk undersøkelse foretatt for Tryg Forsikring. – Vi setter dette i sammenheng med økningen i antall bilskader, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

– Forsikringsbransjen registrerte over 900.000 bilskadesaker i fjor, en økning på 3.5 prosent fra året før, viser tall fra Finans Norge. Det setter vi blant annet i sammenheng med økt bilbruk. Mer bilkjøring betyr flere biler på veiene og flere ulykker. Samtidig er det ikke overraskende at så mange foretrekker bilen for å unngå smittefaren ved kollektivtransport. Det handler om smittevern, og er jo også noe myndighetene har oppfordret til, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

 

Oslo og Viken topper

 

Høyest andel i undersøkelsen finner en i Oslo og Viken med 36 prosent, og lavest i Agder/Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge med 29 prosent.

 

Kjønnsmessig er det likt fordelt blant bilister som kjører mer, men aldersmessig er andelen høyest blant bilister 18-29 år med 36 prosent, og lavest i gruppen 50-59 år med 28 prosent.

 

For de som kjører betraktelig mer bil enn før koronakrisen er det viktig å sjekke at kilometerstanden stemmer sånn noenlunde med hva forsikringen dekker.

 

– De fleste av våre kunder har oppgitt 12.000 kilometer som årlig kjørelengde i forsikringen sin, men kjører man betraktelig lengre enn oppgitt bør man justere kilometertallet på forsikringen for å unngå en eventuell avkortning ved en trafikkulykke, sier han.

 

7 av 10 unngår kollektivtransport

 

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg Forsikring, svarer hele 71 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av fare for å bli smittet.

 

– Det er naturlig å tro at tilbudet av alternativer til kollektivtransport er avgjørende for mange, men samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier Brandeggen.

 

På dette spørsmålet er andelen kvinner høyere enn menn, 74 mot 69 prosent. Aldersgruppen 60+ år topper med 78 prosent, mens 18-29 år er lavest med 65 prosent.

 

Geografisk finner vi høyest andel i Viken og Innlandet, Agder og Sør-Østlandet med 74 prosent, og lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 67 prosent.

 

«Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 17. - 22. mars gjennomført til sammen 1007 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18 år».

 

 

 

 
 
 
 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS