Pressemelding

If Skadeforsikring - 08.03.2021

Ber kvinner overta mer av forsikringsarbeidet i familien

I 2021 er det flest menn som ordner forsikringen i parforholdet, mens kvinner ordner legetimer og bursdagsgaver, ifølge ny undersøkelse. Ingrid Janbu Holthe i If oppfordrer familier til å tenke annerledes.

Menn tar ansvar for bank og forsikring, mens kvinner tar ansvar for legetimer og andre avtaler i familien. Det viser en fersk spørreundersøkelse som er gjennomført av Sentio på vegne av If Skadeforsikring. 

I undersøkelsen svarer de spurte på hvem i parforholdet som håndterer bank og lån, forsikring og andre oppgaver som legetimer, bursdagsgaver og liknende.

- For at et par eller en familie skal være riktig forsikret, er det viktig å forstå hele familiens behov. Det er vanskelig å se helheten og alles behov hvis bare den ene er involvert. Vi tror familieberedskapen blir enda bedre hvis flere kvinner er interessert, sier Ingrid Janbu Holthe, som er konserndirektør for privatmarkedet i If Skadeforsikring.

- Forsikring handler ikke bare om økonomi, men om å sikre det kjæreste vi har. 

Menn og kvinner deler ikke likt

Et dypdykk i tallene i Sentios undersøkelse viser store forskjeller i oppgavene menn og kvinner tar på seg i parforhold:

• Hele 55% av mennene sier at de har hovedansvar for bank, lån og regningsbetaling. Tilsvarende mener bare 25% av kvinnene at de har hovedansvaret for dette.

• For forsikringer stiger tallet til 61% av mennene, som sier at de har hovedansvar for dette området. Bare 25 % mener selv at de har hovedansvaret for forsikringene i familien.

- Det kan være mange grunner til at fordelingen blir slik. Men hvis bare èn av partene forholder seg til forsikring, øker risikoen for at det blir kronglete hvis noe skjer. Vi må engasjere hverandre, sier Holthe.

Menn mer fraværende på praktiske oppgaver

Motsatt opplever kvinnene størst ansvar for legetimer, bursdagsgavekjøp og andre planleggingsoppgaver.

• Bare 16% av menn mener at de er familiens hovedansvarlige for legetimer, kleskjøp og innkjøp av bursdagsgaver.

• 43% av kvinnene sier at dette er noe de styrer.

• Mens 74% av spurte menn mener at begge i husstanden er likestilt på dette området, viser tallene at kvinnene ikke er enige: Bare 54% av kvinnene er enige i at det er likestilling i familielivet når det gjelder legetimer, bursdagsgaver, kleskjøp osv – det såkalte tredje skiftet.

Blant dem som sier at begge er like involvert i forsikring, svarer nær halvparten at det er et aktivt valg at begge parter er informert. Mange sier også at det er tryggere når begge har oversikt.

- Jeg er så glad for at de som deler på det, vektlegger dette. Jeg håper det kan inspirere flere, sier Holthe. 

Mange tror ikke partneren skjønner forsikring

Undersøkelsen viser at mange med hovedansvaret for bank og forsikring, tror partneren ikke vil eller kan sette seg inn i området. De sier blant annet at partneren synes forsikring er kjedelig.

Mange par er dessuten enige om at det holder at bare èn av de to har satt seg inn i bank og forsikring på vegne av familien.

Det ønsker Ingrid Janbu Holthe at parene diskuterer om igjen.

- Begge må vurdere risiko og vært enige om hvordan livet ser ut. Sammen bidrar menn og kvinner. Begge bidrar til at familien er riktig forsikret, og det er vi redd for at mange familier ikke blir om denne trenden fortsetter, sier hun.  

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS