Opposisjonen vil åpne kirkene
Nordkapp sokn har stengt Honningsvåg kirke.

Opposisjonen vil åpne kirkene

Senterpartiet, SV og Høyre har gått sammen i saken om økonomi i Nordkapp menighet.
Nordkapp-budsjettet 2019
Raymond Elde
Publisert : 28.01.2019 17:22

Opposisjonen i kommunestyret mobiliserer for å berge kirkene i Nordkapp. Menighetsrådet har stengt alle kirkene fordi de mangler 600 000 kroner. 

Etter at Ottar Hansen meldte seg inn i SV, har Høyre, SV og Senterpartiet ti representanter og flertallet i kommunestyret. 

De tre partiene har gått sammen og vil fremme saken. 
--Vi mener at kirken har stor verdi i samfunnet når det gjelder religion, for bryllup, barnedåp, begravelser og alle de fantastiske konsertene og arrangementene som bruker å finne sted i kirken. Kirken er også et viktig symbol i samfunnet vårt som et historisk bygg som var det eneste bygget som sto igjen etter krigen. Dette bygget minner oss om et samfunn som bygde seg opp fra asken etter krigens herjinger, og det er også et monument for å minne oss om det tapre folket som sto på for å skape et levedyktig samfunn for ettertiden. Vi kan bare ikke se på at dette bygget skal lukkes for allmenheten. Kirken er altfor viktig for oss. Høyre, SV og Senterpartiet vil gi kirken nødvendige midler for å kunne opprettholde tilbudet til befolkningen. Det må en gjennomgang av fakta i saken og det reelle framtidige behovet må avklares. Det har Tor Mikkola (Sp), Jan Olsen (SV) og Lars-Helge Jensen (H) skrevet i en felles pressemelding. 

Les og hør: Stort engasjement for kirkene
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS