Nordkapp sokn har startet prosessen med å flytte penger
Honningsvåg kirke er stengt på dagtid. (Arkivfoto)

Nordkapp sokn har startet prosessen med å flytte penger

Kommunestyret i Nordkapp sørget ikke for økt bevilgning til Nordkapp sokn og dermed må menigheten flytte penger internt på budsjettet slik politikerne ble advart om på forhånd gjennom blant annet Radio Nordkapp.
Nordkapp-budsjettet 2019
Raymond Elde
Publisert : 03.01.2019 13:38

Honningsvåg kirka har vært åpen på dagtid, men nå har Nordkapp menighet stengt dørene på grunn økonomi. 

Kirkeverge Niels Westphal synes ikke det er hyggelig å meddele at kirka er stengt. Tidligere har Honningsvåg kirke vært åpen om vinteren og døgnet rundt om sommeren. Dette har først og fremst vært for turistenes del. 

--Vi var nødt til å stenge. Vi må spare en del penger og dette er det første steget. Vi må skru av varme og lys. Noen må åpne og låse, og måke snø. Dette må vi kutte ut. Vi må begynne et sted, sier Westphal til Finnmarksposten.

Gjesvær kirke er privateid, men Nordkapp menighet har leid kirkebygget i alle år. Nå har denne leieavtalen blitt sagt opp med ett års oppsigelsestid. -

Foran budsjettdebatten i kommunestyret var det brevveksling mellom Nordkapp sokn og rådmannen i Nordkapp. Kommunestyret sørget ikke for økt bevilgning til menigheten, men slettet gjelden. 

--Vi må flytte cirka 500 000 kroner til gravferdsområdet. Det meste av pengene må vi ta fra kirkene og det er denne prosessen vi har startet, sier kirkeverge Niels Westphal til Radio Nordkapp. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS