
Vant Matuka 2018 med asiatisk gulrotsuppe, fritert torsk og regnværstrøst
Mat 4 Life UB fra Nordkapp videregående skole vant kokkekampen under Matuka 2018. Ungdomsbedriften består av tre elever, Magnar Sakslund, Silje Sjursen og Iris Van Gameren.
Fem ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt «Finnmarksmat i fremtiden». Disse elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes. Matuka 2018 er del én av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø videregående skole, ble uka avsluttet med kokkekamp i Glasshuset i Vardø.
Juryen hadde ingen lett jobb med det høye nivået kokkekamp hadde. De kom frem til en vinner og denne var de samstemte om. Juryen besto av Marthe Helene Nilsen/lærling og tidligere deltaker i matprosjektet, Eirin Beate Utsi/TINE meierier Tana, Solveig Isaksen/kokk, Tor Emil Sivertsen/Varangerkokken og Audun Mortensen/kokk. Årets veileder var Stig Arvola/konditor, baker, kokk fra Vadsø, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune.
Vinnermenyen:
Forrett: Heit gulrot – Asiatisk gulrotsuppe med gulrotpuré og fritert persillerot.
Hovedrett: Something Fishy – Fritert torsk og friterte poteter. Serveres med jordskokk –og pastinakkpuré og paprikasaus. Sitron, gulrot og rødbeter på siden.
Dessert: Regnværstrøst – Sjokoladefromasj med crunchy nøtter, salt karamell og bringebær-appelsincoulis