Norsk-Russisk møte i Honningsvåg
KV Svalbard (nærmest, Kai Nord) og det russiske kystvaktskipet ved Kai 3

Norsk-Russisk møte i Honningsvåg

Sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter og sjefen for det russiske føderale sikkerhetsbyråets (FSBs) grensedirektorat for det vestarktiske området møtes denne uken i Finnmark.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 28.08.2018 12:31
Sist oppdatert : 28.08.2018 14:21

Det norske kystvaktskipet KV Svalbard og det russiske kystvaktskipet "Poljarnaja zvezda" (Polarstjernen) skal være møtested for sjefene og deres delegasjoner, skriver forsvaret.no

De vil seile sammen fra Honningsvåg til Hammerfest, og underveis vil det bli avholdt møter ombord i fartøyene.

FSBs grensedirektorat for det vestarktiske området er Forsvarets hovedsamarbeidspartnere i Russland. I tillegg til tre årlige møter holder Forsvarets operative hovedkvarter ukentlig kontakt med den russiske Nordflåten.

– Selv om samarbeid med Russland innenfor de fleste områder er satt på hold etter Russlands annektering av Krim er vi som hovedkvarter gitt anledning fra politiske myndigheter til å opprettholde kontakt på noen nøkkelområder. Dette er innenfor grensevakt, kystvakt, fiskeriforvaltning og avtaler som skal håndtere hendelser, herunder søk og redning til sjøs. Det er status innenfor disse fagområdene som er fokus for møtene denne uken, sier sjef for Forsvarets operative hovedkvarter generalløytnant Rune Jakobsen.

I tillegg til det faglige programmet vil de to delegasjonene også sette av tid til besøk til Nordkapp-platået og museumsbesøk i de tre dagene møtet vil vare.

– Det å sette av tid til litt uformelt samvær med våre kolleger på russisk side er et bevisst valg for å bli bedre kjent både for oss på ledelsesnivå, og for mannskapene på de to fartøyene som vi seiler underveis. At vi blir bedre kjent i en mer uformell setting gjør at vi vil få et enda større utbytte innenfor det faglige, avslutter Jakobsen.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS