En halv million til sommerskoler
Det blir sommerskole i Lakselv, et prosjekt Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge støtter økonomisk. (Illustrasjonsfoto)

En halv million til sommerskoler

Finnmark fylkeskommune får tilskudd til sommerskoler.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.06.2018 01:24

Finnmark fylkeskommune har fått tildelt en halv million kroner i 2018 av Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge for å arrangere sommerskoler i Finnmark. 

Fylkeskommunen har søkt Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge om midler til å gjennomføre sommerskolene og har fått tildelt en gave fra stiftelsen på 500 000 kroner. 

Det er femte året at Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge gir denne bevilgningen til fylkeskommunen. Den offisielle overrekkelsen av midlene skjer i lunsjen som hovedutvalget for kompetanse i Finnmark gjennomfører på Kirkenes videregående skole på tirsdag. 

Hensikten med sommerskolene er å gi elever på VG 1 yrkesfag som står i fare for å stryke i standpunkt karakterer eller har strøket i standpunkt i disse fagene en ny sjanse. Tilbudet gis også til lærlinger og tidligere VG 1 elever som har strøket i disse fagene.

Til sammen har ca.150 elever bestått enten matematikk eller naturfag eller begge fagene ved hjelp av sommerskolene. De fleste elevene som består sommerskolene klarer seg også i det videre skoleløpet. Gjennomføringen i videregående skoler i Finnmark har økt med nesten 14 prosent siden 2009. 
--Sommerskolene har vært en suksess og er en viktig bidragsyter i statistikkene, sier Johnny Ingebrigtsen, hovedutvalgsleder for kompetanse, i en pressemelding. 

Det er de videregående skolene i Hammerfest, Alta, Kirkenes, Vadsø og Lakselv som får tilbudet. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS