Skuffet etter møtet med statsministeren
Remi Strand og Ragnhild Vassvik møtte Erna Solberg i dag. (Foto: Ketil Steigen)

Skuffet etter møtet med statsministeren

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik har ikke gitt opp selv om hun er skuffet etter møtet med statsminister Erna Solberg på Statsministerens kontor.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.05.2018 16:00

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) møtte statsminister Erna Solberg (H) på fredag og hun er skuffet etter møtet. 

På møtet overleverte Vassvik resultatet av folkeavstemningen. Finnmarks øverste politiske leder hadde også en samtale med landets øverste politiske leder. Med på møtet var også Remi Strand fra fylkestinget. Fylkesordføreren vet mange finnmarkinger venter på gode nyheter fra møtet, men hun kan ikke gi finnmarkinger godt nytt i saken om fylkessammenslåing. 

--Statsministeren har gjort det klart at hun ikke vil ta initiativ til at det rungende flertallet fra finnmarkingene blir hørt. De vil gjennomføre sammenslåingen likegyldig av hva folket i Finnmark har sagt. Ropet fra Finnmark blir ikke tatt hensyn til av regjeringen. Det har statsministeren gjort klart. Jeg vil likevel takke statsministeren for å ha tatt imot meg slik at jeg nok engang fikk tale Finnmark sin sak, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik i en pressemelding. 

--Til finnmarkingene vil jeg si: Vi gir oss ikke. Jeg står på videre for Finnmark. Jeg har fått vite det jeg trenger av statsministeren. Her er det ingen hjelp å få. Da må vi jobbe på andre arenaer. Finnmark har mange venner også på Stortinget. De vil vi få bruk for framover, sier Vassvik. 

--Jeg opplever også en enorm støtte fra andre steder enn Finnmark. Alle fortjener en takk for støtten. Dette er ikke lett. Vi er i en fortvilet situasjon. Å gi opp kampen er selvsagt overhodet ikke et tema, sier fylkesordføreren etter møtet som fant sted på statsministerens kontor i Oslo på fredag. 

Om fellesnemnd sier Vassvik:
--Den saken skal opp som sak i styret i Arbeiderpartiet i Finnmark. Jeg skal si mitt der, før jeg sier det til media. Jeg ber om forståelse for dette.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS