Slik lykkes du med rein røkt finnbiff
Frossent kjøtt skal vanligvis tines sakte før det stekes, for å sikre et saftig og delikat resultat. Med rein røkt finnbiff gjelder motsatt regel, kjøttet skal stekes fra frossen, eller aller helst halvtint tilstand.
Røkt finnbiff består av svært tynne skiver reinsdyrkjøtt som blir raskt gjennomstekt. Derfor er det ikke nødvendig å tine kjøttet før det havner i panna. Tvert imot, det beste resultatet får du når det stekes fra halvtint tilstand. Dermed skiller røkt finnbiff seg fra de fleste andre kjøttprodukter.
--Den røkte smaken gir reinsdyrkjøttet et spennende preg som passer i mange retter. Den milde røyksmaken gjør at kjøttet passer like godt i klassiske retter med fløte og tyttebær som i moderne varianter med pasta, grønnsaker eller asiatiske smaker, sier Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein, i en pressemelding.
Unngå tørt kjøtt
Siden røkt finnbiff består av svært tynne skiver reinsdyrkjøtt som gjennomstekes på kort tid, bør alt stekes på høy varme.
--Røkt finnbiff skal stekes, ikke kokes. Når kjøttet får en rask og varm omgang i panna, beholder du saftigheten og får en jevn og fin stekeskorpe, sier Smuk Figved.
Slik gjør du:
1. Smelt litt smør i en svært varm panne eller gryte.
2. Stek halvtint røkt finnbiff i flere små porsjoner i tre til fire minutter.
3. Servér som topping på pasta, ristet brød eller pizza.
--Med røkt finnbiff kan du lage et kjapt festmåltid. Kjøttet passer perfekt i en kremet Pasta Alfredo, en rett som kombinerer nordnorsk villmark med italiensk hverdagsluksus, sier Smuk Figved.
Rein røkt finnbiff fra Finnmark Rein selges hos utvalgte dagligvarebutikker. Veiledende pris fra kr 149,-, 300 gram.

















