Oppdrettslaks inneholder mindre D-vitamin enn før
Oppdrettslaksen har mindre D-vitamin enn det som har vært vanlig. (Illustrasjonsfoto)

Oppdrettslaks inneholder mindre D-vitamin enn før

Dette ønsker forskere og lakseoppdrettere å gjøre noe med.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.10.2025 09:00

Oppdrettslaksen har mindre D-vitamin i seg enn tidligere. 

Det er fordi fôret nå inneholder mindre råvarer fra havet og dermed også mindre omega-3-fettsyrer, ifølge en artikkel fra Havforskningsinstituttet på forskning.no.

Dette ønsker forskere og lakseoppdrettere å gjøre noe med. 

D-vitamin er nemlig noe vi mennesker, særlig vi i det kalde og mørke nord, bør få i oss nok av. 

Nå har forskere testet en ny metode for å øke D-vitamin-nivået hos laks. De ga dem mer lys.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/pdf/kirke140.pdf


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS