
Strømbrudd ødelegger mat for millioner
Strømbrudd og uvær har ført til at mat for millioner av kroner har gått tapt i norske hjem hittil i år. Tryg Forsikring har registrert over 650 skademeldinger fra folk som har mistet innholdet i fryseren.
--Rundt 60 prosent av sakene skyldes lyn, torden og uvær, sier Espen Borge, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, i en pressemelding.
Siden 2018 har erstatningene for ødelagt frysemat nesten doblet seg. I fjor betalte forsikringsselskapene ut over 50 millioner kroner, og i år kan det bli dobbelt så mye.
--Vi ser alt fra ødelagt grillmat, svenskehandel, kongekrabber og jaktkjøtt. Enkeltsaker har passert 70 000 kroner, sier Borge.
Han anbefaler folk å få varsling ved strømbrudd og alliere seg med en nabo, spesielt når man er bortreist.
Holdbarhet i fryseren:
Mager fisk: 3 til 6 måneder
Fet fisk: 1 til 2 måneder
Viltkjøtt: opptil 18 måneder
Bakverk: 2 til 8 måneder
--Det er surt å komme hjem til en frys full av råtten mat. Ta en opprydding før ferien, sier Borge.