
Hurtigruten er en flott arbeidsplass
Mikael Eliassen fra Nordvågen hadde ikke drømt om at han skulle bli hotellsjef da han som 13-åring startet i reiselivsnæringen i oppvasken på storhotellet i Nordkappgata, Honningsvåg.
Hurtigrutens skip «Trollfjord» går på Svalbard-cruise fra Bergen via Nordkapp til Longyearbyen, før de snur tilbake til fastlandet og seilasen ender opp i Bergen.
--Vi går langs kysten fra Bergen til Honningsvåg. Vi anløper stort sett ei havn hver dag, ligger lengre enn kystruten i hver havn. Vi har ikke lov å ta passasjerer mellom havnene. Vi tar med oss gods til og fra Svalbard, sier Mikael Eliassen, hotellsjef om bord i «Trollfjord» til Radio Nordkapp.
--Jeg har vært hotellsjef på land, men har aldri angret på at jeg tok overgang til Hurtigruten. Her har jeg 28 dager om bord og 28 dager på land. Når jeg er på fritur har jeg helt fri, mens da jeg var sjef for hotell på land hadde jeg aldri fri, sier Eliassen.
Når Eliassen går på land, er det en annen magerøyværing som overtar som hotellsjef på «Trollfjord», Jill H. Sandvik fra Klubbveien.