Én av fire mener det er greit å kaste søppel ut av bilvinduet
Veiforsøpling er et samfunnsproblem i Norge. (Foto: Hold Norge Rent)

Én av fire mener det er greit å kaste søppel ut av bilvinduet

Det er en del i Norge som mener det er greit å kase søppel langs vegen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 11.07.2024 01:30

Matrester, ispinner, papirposer, snus og sneip er blant produktene nordmenn mener det er greit å kaste ut av bilvinduet, men flertallet mener heldigvis at det ikke er greit å kaste søppel langs vegen. 

Veiforsøpling er dessverre et samfunnsproblem i Norge, og sommeren er høytid for forsøpling både langs vei og på rasteplasser, skriver Hold Norge Rent i en pressemelding.

Ifølge Hold Norge Rents årlige Ipsos-undersøkelse, mener hver fjerde nordmann at det er greit å kaste søppel ut av bilvinduet, og nylig publiserte Norwaste en studie som anslår at det hvert år kastes over 700 tonn søppel langs norske veger. 

Blant de som mener det er greit å kaste søppel langs veger, svarer flest at matrester og ispinner kan kastes ut av bilvinduet. Et fåtall mener at andre produkter enn dette kan kastes langs vegen, men enkelte mener at også papirposer, snus og sneip er greit å kaste ut av bilvinduet.

Norwastes studie anslår at cirka 25 millioner sneiper og nærmere 7 millioner snusposer havner langs norske veger hvert år.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS