AUF i Finnmark vil ha lovpålagt kildesortering på skolen
AUF ønsker kildesortering på skolene. (Illustrasjonsfoto)

AUF i Finnmark vil ha lovpålagt kildesortering på skolen

Finnmark AUF ønsker lovpålagt kildesortering på skolene.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.06.2024 01:30

AUF i Finnmark fikk gjennomslag for lovpålagt kildesortering på skolene på representantskapet 10. juni. Per nå er dette ikke fastsatt i lovverket, men heller noe som hver kommune bestemmer.

--Jeg mener det er viktig at alle skoler i Norge benytter seg av kildesortering. I en tid der klimakrisen stadig forverres, er det minste vi kan gjøre å sørge for kildesortering på alle skoler. Barn og unge er nødt til å lære seg om bærekraftige holdninger og gode rutiner for kildesortering som følger FNs bærekraftsmål, sier styremedlem Martha Elise Emanuelsen i en pressemelding. 

AUF mener at skolene bør integrere kildesortering som en naturlig del av hverdagen og i undervisningssammenheng. Dette kan inkludere samarbeidsprosjekter med miljøorganisasjoner som Miljøagentene, som engasjerer barn og unge i miljøvern. Skolene burde delta i batteriinnsamlingskampanjer og andre gjenvinningsprogrammer som lærer elevene viktigheten av resirkulering av spesialavfall.

--Små tiltak gjør stor forskjell. Vi har bare en klode, og den må vi bevare for vår fremtid, og de som kommer etter oss, sier Emanuelsen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS