Summen av alt vi bruker havet til, er i ferd med å bli for stor
Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø inviterte i år fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss til å holde havtalen. (Foto: Christine Fagerbakke/HI)

Summen av alt vi bruker havet til, er i ferd med å bli for stor

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen holdt året havtale.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.06.2024 15:45

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss tok i mot invitasjonen fra havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø, og holdt årets havtale.

I forbindelse med FNs internasjonale dag for verdens hav markerte Havforskningsinstituttet dagen med den årlige havtalen. Dette var den sjette i rekken.

--Summen av alt vi bruker havet til, summen av alt det vi forventer av havet, er i ferd med å bli for stor, sa fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap)

Sivertsen Næss fortalte videre om hvordan den geopolitiske situasjonen i verden påvirker havet, og at det kreves mer kunnskap for å sikre forsvarlig forvaltning av havet i fremtiden.

--Jeg kan ikke være fiskeri- og sjømatminister uten også å være havminister. Med mer aktivitet på havet, kommer behovet for enda mer kunnskap, enda mer målrettet forskning og enda bedre koordinering. Å forvalte havet er et stort ansvar. Jeg er glad jeg har gode fagmiljøer å støtte meg på, sa hun.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS