Vil ha unntak for cruiseskipene
Vest-Finnmark rådet ønsker unntak for cruiseskip i lovforslaget. (Illustrasjonsfoto)

Vil ha unntak for cruiseskipene

Vest-Finnmark rådet har sendt inn uttalelse i høringen for lovforslaget.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.06.2024 20:00

Vest-Finnmark rådet ber regjeringen unnta passasjerfartøy i norsk farvann fra de foreslåtte endringene i allmenngjøringsloven og sektorlovgivningen med hensyn til skipsfart.

Vest-Finnmark rådet mener lovforslaget må innrettes slik at det i minst mulig grad vrir cruisenæringen bort fra Norge. Unntakene som må gis, må tilpasses slik at cruiseturismen ikke vris bort fra Nord-Norge og Vest-Finnmark. 

Lovforslaget har vært på høring og høringsfristen var 12. juni. 

Lovforslaget innebærer blant annet at skip som er mer enn 50 prosent i norske farvann, medfører krav om norske lønns- og arbeidsvilkår. Dette kan få store negative ringvirkninger for kommuner i Vest-Finnmark, blant annet Nordkapp, Alta og Hammerfest. 

--En stor del av norsk turistnæring langs kysten er avhengig av cruisenæringen. I snuhavner øker det belegg på hotellene, cruiserederiene er storforbrukere av norskproduserte varer, og i over 40 kystsamfunn skaper små bedrifter opplevelser for tusenvis av tilreisende hver eneste dag. Under pandemien ble det tydelig hvor stort bortfall av inntekter man vil oppleve ved en kraftig reduksjon i cruisetrafikken. Det har Vest-Finnmark rådet skrevet i uttalelsen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS