Høyen: Mener regjeringen raner reiselivet
Cruisehavna Honningsvåg. (Arkivfoto)

Høyen: Mener regjeringen raner reiselivet

Regjeringen raner en kvart milliard kroner fra næringslivet i Nordkapp, mener Høyres Sirin Figenschou Høyen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.06.2024 20:00

Sirin Figenschou Høyen i Nordkapp Høyre og styremedlem i Høyres Næringsforum, mener regjeringen raner reiselivet i Nord-Norge. 

--Regjeringen raner en kvart milliard kroner fra næringslivet i Nordkapp hvis de får vedtatt sin nye lov om lønns- og arbeidsvilkår på skip i norske farvann. Med våre knappe 3000 innbyggere vil dette være katastrofalt, og det gjelder ikke bare vår lille kommune. Allerede ser havner i Nord-Norge konsekvensene av lovforslaget, bookinger fra cruisenæringen for 2026 uteblir allerede. Det har Sirin Figenschou Høyen skrevet i et leserinnlegg

--Reiselivet i Nord-Norge har de senere år bygget seg opp til en sterk næring med helårlige arbeidsplasser, da man har klart å etablere produkter som genererer inntekter hele året. Samt at cruisenæringen nå besøker Nord-Norge også om vinteren. Faren med lovforslaget er at helårlige arbeidsplasser innen reiselivet forsvinner og kvalitetsprodukter som har blitt bygget opp over tid blir borte. Dette lovforslaget er en katastrofe for reiselivet i nord. Det oppleves også diskriminerende, norskekystens lengde vil hindre cruisenæringen å legge produkter her oppe da dette vil endre deres driftsutgifter kraftig, har Høyen skrevet i leserinnlegget. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS