Det blir mange borteboende elever i Honningsvåg
Ole Håvard Olsen og Elisabeth Leiknes Hansen, assisterende rektor og rektor ved Nordkapp videregående skole.

Det blir mange borteboende elever i Honningsvåg

Ledelsen ved Nordkapp videregående skole ser allerede nå frem mot et nytt skoleår.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.06.2024 17:30

Ved Nordkapp videregående skole blir det oppstart av de tilbudene skolen ønsker oppstart av. 

Det blir både nye og allerede godt etablerte tilbud for elever i Honningsvåg. Elisabeth Leiknes Hansen og Ole Håvard Olsen, rektor og assisterende rektor ved skolen, synes det ser bra ut noen måneder før det nye skoleåret. 

På noen av tilbudene har skolen fått halve klasseressurser, noe som betyr at skolen må ta inndekningen innenfor egne rammer. 

Det har vært en oppblomstring for yrkesfag. 

--Da jeg begynte i Nordkapp videregående skole i 2006, var det tre stykker på akvakultur, og fire på fisk og fangst. Det har vært en gledelig endring. Vi har noen fantastiske gode rollemodeller i Nordkapp-samfunnet. De gjør dette veldig interessant for unge, sier Ole Håvard Olsen. 

Det er en utfordring å finne læreplasser innenfor fiskeri. Skolen trenger hjelp fra hjemmeflåten for å få elever gjennom lærlingtiden. Ta kontakt, er Hansen og Olsens oppfordring til lokale redere. 

Også neste år blir det mange borteboende elever ved skolen, noe som gir utfordringer for bosituasjonen. Ledelsen ved skolen håper alle borteboende elever har en plass å bo når skolen starter opp igjen i august. 

Skolen i Honningsvåg trenger lærer i norsk. 

--Hvis det sitter en norsklærer der ute som har kompetanse til å undervise på videregående skole, ta kontakt er oppfordringen fra Ole Håvard Olsen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS