John Arne Johansen, hjem til Honningsvåg etter at seilbåten tok inn vann
John Arne Johansen på sjøen i en seilbåt som tok inn vann i to døgn før redningen kom. (Illustrasjonsfoto)

John Arne Johansen, hjem til Honningsvåg etter at seilbåten tok inn vann

VG har snakket med John Arne Johansen fra Honningsvåg.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.06.2024 01:30

John Arne Johansen (57) fra Honningsvåg seilte mot Canada da seilbåten tok inn vann. Etter over tre år på havet tok turen slutt, melder VG.no

Johansen forteller til VG at han lå og sov da han bråvåknet av et smell midt på natten den 25. mai. Han gikk ut på dekk og sjekket hva som skjedde. Det var et hull i skroget på baugen, ikke et stort hull, men det var store skader på glassfiberen. Det verst tenkelig hadde skjedd: Seilbåten tok inn vann. Umiddelbart klargjorde han redningsflåten. Han tok frem vann, nødraketter, kommunikasjonsenheter, personlige dokumenter, og annet han trengte for en eventuell evakuering. Med seilene oppe, ville han ta seg mot land. Etter rundt to døgn kom redningen: Lasteskipet BBC Orion.

--Jeg så skipet langt der borte, og fikk opp AISen og forklarte situasjonen. De stoppet med en gang og assisterte. Jeg var våken i to døgn. Til slutt var jeg så trøtt og sliten. Da jeg så skipet; herregud, så glad jeg var. Det var slitsomt både psykisk og fysisk, sier John Arne Johansen til VG. 

Deretter tilbrakte Johansen seks dager om bord BBC Orion, som hadde kurs mot New Orleans i USA.

--Jeg fikk en svær lugar og fire måltider om dagen; kaffe, kaker, og det jeg måtte ønske. Det var som å være på cruise, sier Johansen. 

Johansen hevder at de om bord BBC Orion tok kontakt med redningstjenesten i Boston, som ifølge han ikke var interessert i å berge båten ettersom den var for langt ute til havs.

I New Orleans fant han veien til flyplassen, hvor han skaffet seg en billett til Norge. 

Da VG pratet med Johansen onsdag formiddag, hadde han akkurat landet på Gardemoen. 

Seilbåten hans ligger muligens på bunnen av Atlanterhavet.

--Det er et hjem, som du har reparert og vedlikeholdt. Jeg har vært i tre stormer med den. Det var trist, men jeg måtte først og fremst tenke på livet mitt, sier Johansen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS