Støtte til kompetanse og arbeidskraft
Raymond Robertsen, eder for hovedutvalget for kompetanse. (Arkivfoto)

Støtte til kompetanse og arbeidskraft

Raymond Robertsen mener studiesentrene er viktig både for de som ønsker påfyll av kompetanse og for arbeidslivet i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.06.2024 23:30

Finnmark fylkeskommune har fordelt 5,2 millioner kroner til tiltak og prosjekter som skal styrke tilgangen på kompetanse og arbeidskraft.

Hovedutvalget for kompetanse (HUK) vedtok fordeling av midler til kompetanse og arbeidskraft i distriktene i sitt møte 28. mai. Flere tiltak ble prioritert, blant annet Trainee Finnmark som fikk 750 000 kroner til forlengelse av sitt prosjekt, og Uniq – ditt studiesenter i Hammerfest som fikk 1 million kroner i driftsmidler for 2025.

--Studiesentrene vi har er viktig både for de som ønsker påfyll av kompetanse og for arbeidslivet i Finnmark. Studiesentrene i Øst-Finnmark og Hammerfest skal være en kraft for å øke utdanningsnivået i Finnmark gjennom fleksible og spennende utdanningsløp. I den politiske avtalen mellom de samarbeidende parti i Finnmark fylkeskommune har vi pekt på betydningen av å ha flere utdanningstilbud, og at disse er tilgjengelig der folk bor. Her har studiesentrene en viktig rolle å spille, og derfor støtter Finnmark fylkeskommune opp om arbeidet deres, sier Raymond Robertsen (H), leder for hovedutvalget i kompetanse, i en pressemelding. 

Midlene til kompetanse og arbeidskraft er en del av regjeringens distrikts- og regionalpolitiske virkemidler, som tildeles fylkeskommunene hvor formålet er næringsutvikling, verdiskaping og attraktive arbeidsmarkeder i regioner og distrikt.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS